eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a versenyképességi program támogatói okiratainak átadóján a minisztériumban 2020. június 11-én. Az eseményen a Szobi Italgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Pandan Műanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft. és a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Kft. vezetői vették át a dokumentumot.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter: elkerülhetetlenek a korlátozások

A kormány rendkívüli intézkedései az emberek egészsége mellett a gazdaságot is védik a koronavírustól - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a járvány kiújulása miatt elkerülhetetlennek nevezte a korlátozásokat. Az elmúlt hetekben bizonyossá vált, hogy a járvány második hulláma elérte az országot, de a termelés nem eshet vissza ismét - hangsúlyozta.

A miniszter megerősítette, hogy a kormány továbbra sem a munkanélküliség következményeit, hanem az elkerülését akarja finanszírozni. A fejlesztéseket ugyanakkor nem csak a foglalkoztatás fenntartása miatt nevezte fontosnak. A magyar vállalatok - mint mondta - a nemzetközi piacokon is versenyelőnyt szerezhetnek, ha a válságban nem leépítési kényszett, hanem lehetőséget látnak.

Szijjártó Péter a rendezvényen a Félegyházi Pékség Kft.-nek nyújtott át támogatási okiratot. A sütőipari vállalat 649 millió forintból Magyarországon mostanáig ismeretlen gyártási technológiát honosít meg. A beruházással a vállalat olyan belföldi megrendelésnek is eleget tehet, amelyet eddig külföldi cég teljesített - indokolta a tárcavezető a 282 millió forintos állami támogatást. Hozzátette, hogy a Félegyházi Pékség Kft. 100 kilométernél nagyobb távolságra is szállíthat az új technológia birtokában, így más országok piacaiból is részesedhet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×