eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Leadták az S.O.S. jelzést az utazási irodák

Tartalékaik vége felé járnak; dolgoznának, de a környezet ezt nem teszi lehetővé - mondta az InfoRádióban a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

Az utazási irodák az utolsó tartalékaikat élik fel. Ha a beutazási korlátozások egy hónapnál tovább érvényben maradnak, akkor emberek ezrei veszítik el a munkájukat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Molnár Judit, aki más iparági szereplőkhöz hasonlóan az azonnali állami segítségben bízik.

"A mostani bejelentést követően

az utazási irodáknak valójában nincs mozgásterük,

abban bízunk, hogy az elmúlt heti Kormányinfón elhangzottaknak megfelelően egy hónapig fog tartani ez az intézkedés; bízunk abban, hogy nem hosszabbítják meg" - fogalmazott.

Hozzátette: az igazán tragikus az lenne, ha nem az utószezon, vagyis a szeptember-október úszna el, hanem a karácsony környéke.

"Az utószezon mindig nagyon erős szokott lenni a magyarországi turizmusban, de hát nagyon

tartunk attól, hogy mi lesz a karácsonyi-szilveszteri időszakkal,

ami kiemeltnek számít. A magam részéről úgy vagyok a kvázi egyhónapos bezárással, hogy ezt kellene nagyon komolyan vennünk, mindenkinek, hogy mielőbb visszaállhasson az élet a normális kerékvágásba" - húzta alá Molnár Judit.

Közben nemcsak a külföldiek nem jöhetnek, hanem a magyarok sem igen mehetnek, bár ezt nem tiltják, csak a hazajövetelnek komoly feltételei vannak. Ez is érinti az utazási ágazatot, hiszen a magyarok is szoktak menni ősszel külföldre pihenni.

Molnár Judit nem lát bele minden utazási iroda gazdálkodásába, de a szakmában azt érzékeli, hogy a tartalékok legvégét élik fel úgy, hogy erről nem tehet senki.

"Állami támogatásra várunk, a szakma ugyanis dolgozni szeretne, de nem tud, mert olyan a környezet. Nem is az most a kérdés, hogy csődbe mennek-e az utazási irodák, hanem hogy

mennyi munkahelyet lehet megmenteni, mennyi család megélhetését"

- nyomatékosította.

Megfelelőnek tartaná a járulékfizetési kedvezmény időbeni kiterjesztését, illetve ha bértámogatáshoz juthatna a szakma. Ez ügyben már lépéseket is tettek az állami szervek felé.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×