eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: MTI/Varga György

Balaton környéki településeken kopogtatnak az adóellenőrök

Felbukkanhatnak a Tisza- és Duna-parti településeken, és a városi fürdőkben, strandokon is. Nyugta mindenütt kell a lángos, a hűsítő ital, a hekk mellé.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb, nyilvánosságra hozott ellenőrzési terve szerint a szervezet revizorai a következő napokban, hetekben a fél országban strandrazziába fognak.

Már tart a NAV-os vizsgálódás Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyében, akárcsak a Balaton környékén, vagyis Somogyban, Veszprémben és Zalában. A fővárosi strandok is felkerültek a hét ellenőrzési listájára. Csongrádban és Borsodban a következő hónap elején veszik sorra a fürdőhelyeket.

A strandrazziában a NAV-osok leginkább arra kíváncsiak, hogy a strandok, a fürdők területén működő vállalkozások

  • adnak-e nyugtát, számlát a vevőiknek,
  • megfelelően használják-e az ­online pénztárgépet,
  • szabályosan bejelentették-e az alkalmazottakat.
  • Vizsgálhatják a kínált áruk eredetét és az, hogy
  • helyesen vezetik-e nyilvántartásaikat a gazdasági szereplők.

A hatóság általában a strandok, a fürdők területén vagy az azok közvetlen környezetében működő vállalkozásokat ellenőrzi, a Balatonnál azonban más a helyzet, Zalában és Veszprémben ugyanis a tó környéki településekre is kiterjesztették a szervezett hatósági vizsgálódást.

Tavaly egy hónap alatt csaknem háromezer ellenőrzést végeztek az adóhivatal emberei - írja összeállításában a Magyar Nemzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×