eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Befejeződött a Takarék Csoport integrációja

Az informatikai átállással sikeresen befejeződött a Takarék Csoport 7 éves integrációs folyamata, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb pénzpiaci átalakítása volt Magyarországon - közölte a pénzintézet.

A bank felidézte: 2013 óta három ütemben 126 hitelintézet, 9 számlavezető rendszer, és 6 netbanki rendszer egyesült, egy szervezetbe vontak össze 7 ezer munkatársat, és több mint 3,4 millió gigabyte adatot mozgattak meg.

A korábbi takarékok és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. teljes lakossági és vállalati hitel-, betét- és számlaállománya az új Takarékbankhoz került.

A jogelőd takarékszövetkezetek csaknem 60 évnyi termékfejlesztése, 60 ezer terméke egységesült. A számlavezető alaprendszerekből egyet tartottak meg, és alkalmassá tették a termékkínálat befogadására, illetve több millió számla kezelésére. Egységesítették emellett a tájékoztató anyagokat, a telefonos ügyfélszolgálatot, és a fiókhálózat is közös arculatot kap - áll a közleményben.

Vida József elnök-vezérigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy a Takarékbank létrehozása nem cél volt, hanem eszköz ahhoz, hogy az 1,1 millió ügyfelet hatékonyan szolgálják ki. A munka az integráció lezárása után is folytatódik, hogy a Takarékbank hosszú távon megbízható pénzügyi pénzintézet maradjon - tette hozzá.

A frissített takarékszövetkezeti stratégia azzal számol, hogy a Takarék Csoport 2024-re 10 százalékra növeli a piaci részesedését, éves eredménye pedig elérheti a 30 milliárd forintot - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×