eur:
393.92
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium újonnan kinevezett államtitkára a kinevezési okmány átadásán a Sándor-palotában 2020. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

180 ezren kaptak bértámogatást

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 118 millió forintot kapott munkahelyek megőrzésére.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón elmondta: a Herendinek nyújtott támogatásnak is köszönhetően a társaság közel 700 munkavállalója megkapta a teljes fizetését a veszélyhelyzet alatt.

Az államtitkár ismertette: a járványhelyzet nyomán kialakult gazdasági nehézségek orvoslására indított programnak köszönhetően országosan mintegy 180 ezer munkavállaló részesült bértámogatásban.

A programra 14 500 cég nyújtott be pályázatot, és 25 milliárd forintot fordítottak bértámogatásra.

Közölte: valamennyi ágazatot érzékenyen érintett a járványhelyzet, ezért sokat jelent az átlagosan 2 millió forintos támogatás, amelynek 12 százalékát mikrovállalkozások, 23 százalékát kisvállalkozások, 27 százalékát közepes vállalkozások igényelték. Mint mondta, kutatás-fejlesztésre mintegy 13 milliárd forint jut, a munkahelyteremtő programnak köszönhetően pedig 20 ezer ember állt munkába.

Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a hirtelen jött válsághelyzet következtében a cég mintegy 50 országgal folytatott kereskedelmi együttműködése egyik napról a másikra állt le.

Nehézséget jelentett az is, hogy megszűnt a manufaktúra idegenforgalma, ezért nagy jelentősége van a most kapott állami támogatásnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×