eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Kedvező változások a Széchenyi Kártya program új hiteltermékeiben

A piaci visszajelzések alapján változnak és kedvezőbbek lesznek a Széchenyi Kártya programban a koronavírus hatásának mérséklésére bevezetett új pénzügyi termékek feltételei, a jövő héttől igényelhető kedvezményes hitelekhez gyorsabban, rugalmasabban juthatnak a vállalkozások.

Az új hitelek célja továbbra is a válság miatt kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis- és középvállalatok forráshoz juttatása – hangsúlyozta Krisán László, a programot koordináló Kavosz vezérigazgatója a közleményben.

Legfontosabb változás, hogy a jövőben a mikro- és kisvállalatok a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya folyószámlahitel plusz terméket önállóan is igényelhetik 100 millió forint felső határig, és nem kell majd kombinálniuk a munkahelymegtartó hitellel.

A középvállalati ügyfélkör a Széchenyi munkahelymegtartó hitelt és a Széchenyi Kártya folyószámlahitel pluszt továbbra is igényelheti kombinációban, de változnak az arányok: a korábbi 60-40 százalék helyett 50-50 százalékos arányban kaphatnak a munkahelymegtartó hitel mellé folyószámlahitelt.

Változás, hogy a Széchenyi munkahelymegtartó hitel konstrukcióban az adható hitelösszeg az Európai Bizottság által engedélyezett keretek között maximum 24 havi bérköltségre bővül a korábbi 9 illetve 18 hónap helyett.

A fenti hiteltermékek továbbra is 2 éves futamidőre, 0,1 százalék évi nettó fix kamat mellett, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 90 százalékos készfizető kezességvállalásával vehetők igénybe - tájékoztatott a Kavosz Zrt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×