eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Volánbusz Zrt. egyik távolsági vonalon közlekedő autóbusza elindult a város autóbusz-állomásáról a Sörház utcából.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Sok embert, köztük sofőröket vett fel a Volánbusz a járvány ideje alatt

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett.

A járatkapacitás a tanszüneti menetrendre történő átállással csak minimálisan, mintegy 10 százalékkal csökkent, a személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátása során a Volánbusz valamennyi munkatársára szükség volt, elbocsátás nem történt, folyamatosan zajlott az új kollégák felvétele – közölte a társaság.

Azt írták, a munkahelyek megtartása és bővítése mellett a társaság végrehajtotta a 2020-as bérmegállapodásban foglalt vállalásait is, így átlagosan 10 százalékkal emelte a béreket, és segíti a nehéz helyzetbe került munkavállalókat is.

Hangsúlyozták, a biztonságos munkavégzést számos intézkedés segítette, a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a járműveket és a létesítményeket rendszeresen fertőtlenítették, az utasokkal kapcsolatba kerülő munkatársakat pedig ellátták a szükséges védőeszközökkel, fertőtlenítőszerekkel, a irodai dolgozóknak - akik feladataikat otthonról is el tudták látni - lehetővé tették a home office-rendszerben való munkavégzést.

A Volánbusz a munkavállalók létszámát tekintve Magyarország harmadik legnagyobb állami vállalata, a 2019 októbere óta országos szolgáltatóként működő társaságnál jelenleg 19 066 munkavállaló dolgozik.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×