INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

pláza

budapest

vásárló

Látogatók nézegetik a Kolonics György Alapítvány Kolonics, a sportlegenda című kiállítását a Csepel Plazában. A 2008. július 15-én, 36 éves korában elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus emlékére rendezett tárlat szeptember 10-től október 11-ig tekinthető meg.

Úgy tűnik, a plázák sorsáért biztosan nem kell aggódni

Infostart / MTI

Ahogy feloldották a kijárási korlátozásokat, Budapesten máris elérte a félházat a közönség mérete.

A budapesti bevásárlóközpontok látogatószáma a veszélyhelyzet előtti szint mintegy 50 százalékát érte el a kijárási korlátozás fővárosi feloldását követő első napokban, hétfőn, majd kedden is - írta pénteki számában a Világgazdaság Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) közlésére hivatkozva.

Az MBSZ értékelése szerint, bár a nyitás óta eltelt rövid idő miatt csak kevéssé részletes statisztika áll rendelkezésre, így is nagyon biztatók az adatok - olvasható a lapban.

Mint írták, a szövetség a vidéki plázáktól kapott visszajelzés szerint arra számít, hogy a fővárosban is

másfél-két hétbe telik, mire a látogatószám visszaáll a korábbi mértékre.

Az MBSZ kiemelte, hogy különbséget kell tenni a látogatók száma és a kereskedelmi forgalom alakulása között. Az előbbi viszonylag hamar helyrezökkenhet, az utóbbi talpra állása viszont inkább hosszabb távon várható.

Ebben szerepet játszhat az is, hogy bár az üzletek túlnyomó többsége - körülbelül 80-90 százaléka - már közvetlenül a feloldást követően újra kinyitott, az összes bérlő 8-10 százaléka továbbra is zárva tart - olvasható a lapban.

Nyitókép: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018