eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Látogatók nézegetik a Kolonics György Alapítvány Kolonics, a sportlegenda című kiállítását a Csepel Plazában. A 2008. július 15-én, 36 éves korában elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok, tizenötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus emlékére rendezett tárlat szeptember 10-től október 11-ig tekinthető meg.
Nyitókép: Illyés Tibor

Úgy tűnik, a plázák sorsáért biztosan nem kell aggódni

Ahogy feloldották a kijárási korlátozásokat, Budapesten máris elérte a félházat a közönség mérete.

A budapesti bevásárlóközpontok látogatószáma a veszélyhelyzet előtti szint mintegy 50 százalékát érte el a kijárási korlátozás fővárosi feloldását követő első napokban, hétfőn, majd kedden is - írta pénteki számában a Világgazdaság Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) közlésére hivatkozva.

Az MBSZ értékelése szerint, bár a nyitás óta eltelt rövid idő miatt csak kevéssé részletes statisztika áll rendelkezésre, így is nagyon biztatók az adatok - olvasható a lapban.

Mint írták, a szövetség a vidéki plázáktól kapott visszajelzés szerint arra számít, hogy a fővárosban is

másfél-két hétbe telik, mire a látogatószám visszaáll a korábbi mértékre.

Az MBSZ kiemelte, hogy különbséget kell tenni a látogatók száma és a kereskedelmi forgalom alakulása között. Az előbbi viszonylag hamar helyrezökkenhet, az utóbbi talpra állása viszont inkább hosszabb távon várható.

Ebben szerepet játszhat az is, hogy bár az üzletek túlnyomó többsége - körülbelül 80-90 százaléka - már közvetlenül a feloldást követően újra kinyitott, az összes bérlő 8-10 százaléka továbbra is zárva tart - olvasható a lapban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×