INFORÁDIÓ 
2020. július 3. péntek
Kornél, Soma

wizz air

váradi józsef

koronavírus

A Wizz Air gépe szállította az első egészségügyi felszereléscsomagot Sanghajból. Március 23-án szálltak le Budapesten.

Enyhítést javasol a Wizz Air vezetője

Infostart

Enyhítené az Egyesült Királyságba légi úton érkezők számára tervezett, kötelező 14 napos karantén szabályait Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, szerinte logikus lépés lenne a negatív vírustesztet adókkal kivételt tenni.

A diszkont légitársaság vezetője a Reutersnak adott interjújában azt mondta, egyelőre nincs elegendő információjuk a szabályok részleteiről, pedig ezek Váradi József szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy előre meg tudják tervezni a pontos járatszámot.

A cég vezetője ismertette, 70-75 százalékos a Lutonból Budapestre, Bukarestbe és más kelet-európai városokba közlekedő járataikra a foglaltság, és úgy vélte, megfelelő az időszak arra, hogy alacsony jegyárakkal ösztönözze a légi utazást. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy minden, a Wizz Air által használt repülőtérrel felvették a kapcsolatot, és kedvezményeket szeretnének kapni a kiszolgálási díjakból. Emellett már tárgyalnak London második legnagyobb repülőtere, Gatwick üzemeltetőivel a kiosztott résidők számának növeléséről.

Váradi József a korlátozásokkal kapcsolatban jelezte, logikus lépés lenne a brit kormány részéről, ha egyesekre nem vonatkozna a kötelező karantén, közöttük említette azokat, akik friss negatív vírustesztet produkálnak. Emellett

a cégvezető támogatja az utasok maszkviselésére, illetve a testhőmérséklet-mérésre vonatkozó szabályok bevezetését.

Boris Johnson brit kormányfő a hétvégén beszélt arról, hogy 14 napos kötelező karantént írhatnak elő az Egyesült Királyságba légi úton belépő utasok számára, de a részletes szabályok ismertetését későbbre ígérte.

Nyitókép: Forrás: Wizz Air/Baranyi Róbert
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018