eur:
394.38
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Vlagyimir Putyin orosz (b) és Donald Trump amerikai elnök kétoldalú megbeszélést folytat a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 kétnapos csúcstalálkozójának első napi ülésén Oszakában 2019. június 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Az olajpiac stabilizálásáról tárgyalt Putyin és Trump

Az olajárak világpiaci stabilizálásáról tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.

Az orosz elnöki hivatal közleménye szerint az amerikai kezdeményezésre létrejött beszélgetésen a felek eszmecserét folytattak a globális olajpiacon kialakult helyzetről, beleértve a tárgyalásokat is, amelyek az OPEC+ keretei között folynak az árstabilizálás céljából végrehajtandó kitermeléscsökkentésről.

Trump tájékoztatta Putyint azokról az egyeztetésekről, amelyeket több olajtermelő ország vezetőjével folytatott. A két vezető megállapodott a témakörben folytatott kétoldalú konzultáció folytatásáról.

Szintén beszéltek a koronavírs-világjárványról, és az elnökök értékelték az Oroszország és az Egyesült Államok által a fertőzés ellen meghozott intézkedéseket.

Putyin és Trump két napon belül másodszor tárgyalt telefonon egymással.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×