eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Megjósolták, mikortól nem látunk repülőket az égen

Gyakorlatilag teljesen le fog állni a légi közlekedés Európában egy elemzés szerint.

Április elejére várható, hogy tetőzik a kapacitáscsökkentés az európai piacon, és senki nem tudja, meddig fog tartani – mondta légitársaságok menetrendjét és a járatokat elemző OAG nevű társaság vezető elemzője, John Grant az Airportal.hu-nak.

Várakozásaik szerint április elején indulnak el az utolsó, külföldön rekedt utasokat hazaszállító járatok, ezt követően gyakorlatilag le fog állni az európai légiközlekedés, és senki nem tudja, hogy ez meddig fog tartani.

Eddig a nemzetközi járatok 95 százalékát törölték, vagy a következő napokban törölni fogják, a belföldi forgalom globálisan 50 százalékkal esett.

Kínában nagyjából másfél hónap után kezdett el növekedni a kapacitás, de a visszaépülés lassabb lesz, mint a korábbi kríziseknél - mondta az elemző. Abban mindenki egyetért, hogy a légiközlekedési iparág át fog alakulni, a légitársaságok kihasználhatják ezt a helyzetet arra, hogy átalakítsák az üzemelésüket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×