INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

máv

takarítás

közbeszerzés

Egy utas gyorsvonati pótjegyet vásárol a gyomaendrődi vasútállomáson 2013. május 22-én. A MÁV május közepétől gyorsvonati felárat vezetett be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani.

Nagytakarítás jön a MÁV-nál

Infostart

Három évre csaknem 20 milliárd forintért nyerte el egy cég a vasúti épületek takarításának jogát.

A MÁV épületeit három évig (plusz egy év opcióval), a komlóskai székhelyű B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. takaríthatja, nettó 19 milliárd 408 millió forintért – írja az uniós közbeszerzési közlöny alapján a napi.hu.

A nyertesnek sokrétű a megbízatása, a feladata lesz épületek, épületrészek, építmények és külső területek takarítása, valamint hó- és síkosságmentesítése, ezenkívül szennyfogó szőnyegek bérlése, valamint cseréje, mobil vécéberendezések bérlése, valamint karbantartása, rovar- és rágcsálóirtás.

A munkálat három régióban kell elvégeznie a cégnek, a finanszírozás is így különül el, Budapest nyugati fele és a Dunántúl takarítása 7,373 milliárd, Budapest feleti fele és a Dél-Alföld 7,005 milliárd, míg az Észak-Alföld 5,029 milliárd forintba kerül.

A nyertes, amellyel február elsején kötött szerződést a MÁV, 2011-ben alakult, egyedüli részvényese Kis-Szölgyémi Ferenc, a 2018-as üzleti évet 23,3 milliárd forint nettó árbevétel mellett, 3 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018