INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

aréna mall

bővítés

engedély

Óriási változások jönnek a kedvelt nagy budapesti plázában

Óriási változások jönnek a kedvelt nagy budapesti plázában

Infostart

A jelenlegi 42 ezerről 60 ezer négyzetméterre bővülhet az Aréna Mall, miután az ingatlankezelő bővítés iránti kérelmet nyújtott be tavaly decemberben.

Engedélykérelmet adott be a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. a budapesti Aréna Mall bővítésére – tudta meg a HVG. Ha megvalósul a projekt, akkor ez lehet a legnagyobb magyarországi bevásárlóközpont, megelőzve a most élen álló Westendet.

A jelenleg 42 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan a másfélszeresére növekedhet a 18 ezer négyzetméteres bővítés hatására. Az új épület alatt is lesz kétszintes mélygarázs, ahol elfér 500 autó. A kibővített plázában újabb boltok, éttermek, szórakoztató és fitneszszolgáltatások lesznek.

A Portfolio a Pest Megyei Kormányhivatal oldalán megjelent hirdetmény alapján azt írja, hogy a hivatal tavaly december 10-én indította meg a környezetvédelmi hatósági eljárást az ügyben.

A projekt legfontosabb paraméterei:

  • A beruházást követően a beépített terület 60 980 négyzetméterre növekszik.
  • A mélygarázs egybeépítésével a bevásárlóközpont 3326 parkolóhellyel fog rendelkezni.
  • A kivitelezés 2020 harmadik negyedévében kezdődhet.
  • A kivitelezés várható időtartama a tervek szerint 2 év.
sdfsdfsdf
A Keleti pályaudvar irányába terjeszkedik a pláza

A NEPI Rockcastle 2017. szeptember 15-én vásárolta meg az Arena Property Kft nevet viselő leányvállalatán keresztül az Arena Plazát tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft-t. A vételár 275 millió euró (82,5 milliárd forint) volt, a tranzakció körülbelül 6,2 százalékos hozamszint mellett köttetett. A NEPI egy dél-afrikai befektetési alap, mely retail és iroda ingatlanokat vásárol, fejleszt illetve üzemeltet a Közép-Kelet-Európai régióban.

Nyitókép: Portfolio
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018