eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Szakértő: "minden képzeletet felülmúló mennyiségben" fogynak a családi autók

Nagyon jelentős számú, több mint 20 ezer gépkocsit jegyeztek elő a családi kedvezmény igénybevételével az érintettek tavaly - mondta el a Magyar Gépjármű Importőrök Egyesületének elnöke, Erdélyi Péter.

Eléggé nehezen áttekinthető a 2020-as autópiac; a környezetvédelmi előírások változása szerint a gyártóknak jelentős változtatásokat kell végrehajtani a palettájukon annak érdekében, hogy az év során egy olyan átlagos kibocsátású flottát dobjanak piacra - forgalomba helyezési alapon -, amely mentesítheti őket a büntetés alól, illetve betartja az új uniós környezetvédelmi normákat - vázolta az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorának Erdélyi Péter, a Magyar Gépjármű Importőrök Egyesületének elnöke, ennek ellenére meg tudja fogalmazni a szakmai várakozásokat:

"Mi azt gondoljuk, hogy

stagnálni fog a piac 2020-ban."

Az egyes autószegmensekbe (személyautó, céges vásárlás, teherautó) belemenve a helyzetet a következőképpen látja:

"Ha volumenében nézzük, nyilván a személyautók piaca a legjelentősebb, 150 ezer körüli nagyságrendet képvisel most már a piacon. A kishaszonjárművek piaca áll a második helyen 25-30 ezer eladással, utána már a nagyhaszonjármű-piac a hozzá tartozó nehézpótkocsival, illetve a motorkerékpár-piac hasonló volument képvisel 4-5 ezres nagyságrendben.

A stagnálás a személyautó-piacot fogja érinteni, a kishaszonjárműveket kevésbé, a teherautó-piacon visszaesésre kell számítani.

A nemzetközi fuvarozásban változások álltak be, nagyon felerősödött a környező országok konkurenciája, a fuvarozás nagyon megdrágult. A fuvarozni vágyott áru is csökkenőben van."

Hogy a "zöldmeghajtású" kocsik előretörése jelentős lehet-e, arról azt mondta, a 2019-es 3 ezres bővülés után 2020-ban 3-4 ezres darabszámbővülésre lehet számítani.

Az autókereskedők szempontjából jelentős volt a családos kedvezmény bevezetése, több mint 20 ezer autót jegyeztek elő a hétszemélyes autókra, "ez minden képzeletet felülmúló mennyiség" - kommentálta a részadatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×