eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Dacia.hu

Varga Mihálynak nagyon tetszik a Dacia

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatásából a legtöbben román autót vásárolnak, de ott vannak a pénzügyminiszter listáján a luxusmárkák is.

Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-bejegyzése szerint szeptember közepéig 12 814 kérvény érkezett a nagycsaládosok autóvásárlási programja keretében. Közel 700 szerződést már meg is kötöttek, ebből pedig látszik, milyen autók iránt nőtt meg leginkább a kereslet.

A lista alapján nem látszik igazolódni az a veszély, hogy az elsősorban a rászoruló családoknak lehetőséget jelentő kormányzati támogatás a tehetőseknek jelent majd valódi segítséget. Az első helyen magasan, 186 autóval a legolcsóbb Dacia áll, az autók több mint negyede a román gyártótól származik, majd az Opel és a Ford következik (négy legnépszerűbb márka részesedése kétharmados), és luxusmárkákból (Audi, Lexus, Volvo, BMW) csak a sor végén találni 1-3 megkötött szerződést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×