INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

sberbank

árfolyam

forint

euró

font

A forint helyett fonttal érdemes spekulálni

A forint helyett fonttal érdemes spekulálni

InfoRádió

A jegybankelnök és a pénzügyminiszter látszólag a forint kapcsán fogalmazott meg állításokat, a vita valójában az euróról is szólt - mondta az infoRádióban Horváth István, a Sberbank treasury vezetője.

A brexit miatt az angol font, az orosz választás miatt a rubel, míg itthon a minapi jegybankelnöki és pénzügyminiszteri verbális csörte miatt a forint és az euró viszonya, árfolyama is dinamikusan alakulhat a közeljövőben - mondta a szakértő. Matolcsy György és Varga Mihály többek közt az árfolyamstabilitás témájában „cserélt eszmét” az elmúlt napokban, s noha a forint kapcsán fogalmaztak meg állításokat, a vita valójában az euróról is szólt.

A gazdaságnak és az államadósságnak eltérő mértékben tesz jót az erős vagy a gyenge forint, de a KKV-k és a magánszemélyek is megérzik az árfolyammozgást okozta különbséget. Spekulálni mindazonáltal nem érdemes, év végén is nagyjából ugyanennyi lesz az euró a várakozások szerint.

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az angliai magyarok, akik hazautalnák a fizetésüket, a kiszámíthatatlan helyzet miatt rendre gyengül a font – az euróhoz képest legalábbis. Rövidtávon mindenki veszít a kilépéssel, de az igazi veszély az október végi határidőig történő árfolyam-rángatózás, amin keresni és veszteni is sokat lehet - mondta Horváth István.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Horváth István, a Sberbank treasury vezetője
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018