eur:
388.89
usd:
361.81
bux:
68603.16
2024. május 8. szerda Mihály
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: MTI/Varga György

Majdnem megdőlt a balatoni pontyrekord

A szokásosnál is eredményesebb főidénytől búcsúznak a helyi egyesületek, de horgászkörökben az ősz is kiemelkedő érdeklődésre tart számot Somogyban Fülöp József, a megyei horgász szövetség elnöke szerint.

Az egyik szerencsés horgász 18,2 kilós pontyot fogott a nyáron, ezzel a teljesítményével a 18,47 kilós tórekordot ostromolta – mondta Tormási István, a nagyberki Tógazda Zrt. Horgászegyesület titkára. Amurból néhány 14-15 kilós példányt is akasztottak, s a harcsázók sem panaszkodhattak, a nyáron 50-60 kilós halakat fogtak. Az eddig kiemelt legsúlyosabb ragadozó 70 kilót nyomott - írja a Sonline.

A tavaszi, ötödik harcsafogó versenyen a túljelentkezés miatt nem mindenki indulhatott, ezért idén szeptemberben is lesz harcsaverseny. A főszervezők a bojlisokról sem feledkeztek meg, október 17-20 közötti időszakra tűzték ki az erőpróbát.

A Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége 2017-ben 14 702 tagot számlált, tavaly 17 710-et, s idén szeptember másodikán 16 319 regisztrált tagjuk volt, számuk az év végig minden bizonnyal nő még. Fülöp József elnök szerint előre borítékolható a 2019-es idény sikere. A horgászturisták az ősszel rendszeresen visszatérnek a somogyi tavakra, s a kiválóan megszervezett horgászversenyek és táborok sok tizen- és huszonéves fiatal érdeklődését felkeltették, így az utánpótlást tekintve megyénkben van ok a bizakodásra.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×