eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Középméretű sikercégek a tőzsdén

A BIF és a PannErgy gyorsjelentését elemezte az InfoRádióban Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Az alapvetően ingatlanokat bérbeadó, vásárló, új építésű telkeket értékesítő BIF első féléve igen jól sikerült: árbevétele háromnegyedével nőtt 2,6 milliárd forintra, nyeresége bő harminc százalékkal, 1,1 milliárdra nőtt a tavalyi első félévhez képest.

Csak január óta majdnem negyven százalékkal emelkedett az árfolyama.

A BIF húszmilliárdos hitelkeretet kapott a Magyar Fejlesztési Banktól, ebből 8 milliárdot szerdán fel is vett, és 7,58 milliárdot egy 8 milliárdos takarékbanki hitelét fizette vissza. A hitelt 10 évre kapta, 1,82 százalékos fix kamatra kapta, tehát elsőosztályú adósnak számít. Mindez azt jelenti, hogy a nagyon olcsó forrásból 10 éves távlatban garantált a nyereség növekedése.

A PannErgy azon kevés zöld cég egyike, amely jelen van a tőzsdén. A vállalat geotermikus energiát értékesít Győr és Miskolc körzetében, és van még két kisebb objektuma Szentlőrincen és Berekfürdőn. A májusi hűvösnek köszönhetően a cég robbanásszerűen növelte a második negyedévben (tavalyhoz képest) az energiaeladását. Majdnem negyedével több energiát értékesített és az árbevétele harminc százalékkal nőtt. A tavaly gyakorlatilag nullával egyenlő nyeresége az első félévben 600 millió forint lett. A részvényenkénti eredmény is komoly összeg lesz - elemzett Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

A részletes elemzést, a részvényekre vonatkozó érdekességeket meghallgathatják a csatolt hanganyagban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×