INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

peugeot

psa

autóipar

kína

ipar

Rueil-Malmaison, 2018. március 1.A Peugeot emblémája a PSA Peugeot-Citroen székházában, a Párizs melletti Rueil-Malmaisonban 2018. március 1-jén. Ezen a napon ismertetik a francia járműgyártó csoport 2017-es mérlegét. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Nagy szakítás is jöhet a Peugeotnál

Infostart

A PSA Csoport és kínai partnere, a Dongfeng megállapodott arról, hogy bezárnak a négy, közösen működtetett kínai üzemükből kettőt, és több ezer alkalmazottat elbocsátanának.

A két autógyártó közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles közel felére csökkenti a dolgozói létszámot, ami közel 4000 fős elbocsátást jelenthet, egy üzemet bezárnak, egy másikat pedig eladnak, erről júliusban állapodott meg a két vállalat - írta a Portfolio a Reuters híre alapján. A közös vállalat alkalmazotti létszáma a mostani 8000-ről 5500-ra csökkenhet idén év végére, három év alatt pedig összesen 4000-rel csökkenhet az alkalmazottak száma.

A hírügynökség úgy értesült, hogy a PSA kilátásba helyezte: ha a kínai partnerük nem egyezik bele a szükséges átalakításokba, akkor kilépnek a 27 éve működő együttműködésből, sőt, akár el is hagyhatják a kínai piacot.

Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018