INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

ingatlan

piac

kpmg

Magyar ingatlanvállalatok is bekerültek a KPMG innovációs válogatásába

Magyar ingatlanvállalatok is bekerültek a KPMG innovációs válogatásába

Infostart / MTI

A leginnovatívabb ingatlanpiaci vállalatokat bemutató 2019-es katalógusba öt magyar céget is beválogattak.

A nemzetközi üzleti és tanácsadó cég idén az egész világra kiterjesztette a válogatást. A cél a legjobb innovációkat bemutató ingatlanpiaci tudásbázis összeállítása volt a tervezéstől az értékesítésig. A katalógus 240 céget tartalmaz, a térséget Magyarországon kívül csupán Ausztria és Csehország képviseli.

A magyar vállalatok közül kettő is a világhálóba kapcsolható használati eszközökön (IoT) dolgozik.

Az OOTT Technologies fejlesztése az intelligens otthoni berendezések irányítását oldja meg okostelefonról, míg a Parkl az autósok parkolási, és az elektromos járművek töltési lehetőségeinek feltérképezését igyekszik segíteni.

A KPMG az újításokat 9 kategóriába sorolta. Az árminimum.hu az eljárások digitalizációja kategóriába került: az oldal kiszűri az ingatlanhirdetések ismétlődéseit, és kiemeli a legolcsóbb ajánlatokat. Ezek mellett a Beyond Visual fejlesztése - amely a még fel sem épült ingatlanokat teszi láthatóvá és bejárhatóvá - a virtuális valóság és a 3D tervezés innovációi között kapott helyet.

Továbbá innovatív építményként a városligeti Biodóm is elismerést kapott azzal, hogy a Paulinyi-Reith and Partners mint építészeti tervező is bekerült a katalógusba.

Sokféle kategóriában folyt még az értékelés

Az összeállítás készítői ezek mellett a rugalmas és egészségtudatos munkahelyek, az új finanszírozási lehetőségek, a kapcsolatteremtési megoldások és a fenntartható innovációk kategóriájában is értékelték a fejlesztéseket. Az innovatív ingatlanpiaci cégeket a KPMG szakemberei keresték meg azzal a lehetőséggel, hogy a katalógusba kerüljenek.

A KPMG Real Estate Innovations Overview című összeállítása az interneten mindenki számára ingyenesen elérhető.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018