eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bank új, innovációs fiókjának avatásán Budapesten, az Árkád üzletközpontban 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Csányi Sándor: minden alkalmat megragadunk, hogy az élen legyünk

Montenegró legnagyobb pénzügyi intézményét hozza létre az OTP azzal, hogy felvásárolta a francia Societe Generale montenegrói leánybankját – közölte az InfoRádióval Podgoricában az OTP elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor elmondta: a tranzakció pénzügyi zárása már megtörtént, a két bank között a teljes integráció várhatóan majd 2020-ban történik meg.

Gyakorlatilag 30 százalék közeli piaci részesedése lesz az OTP Banknak, amely eddig is az első volt Montenegróban a mérlegfőösszege alapján – ismertette Csányi Sándor az InfoRádiónak nyilatkozva. A montenegrói bankvásárlással

teljes egészében lefedik az országot, beleértve a leginkább fejlődő régiót, a tengerpartokat is,

jegyezte meg az elnök-vezérigazgató.

Csányi Sándor elmondása szerint mind a vállalati, mind az egyéni ügyfelek területén erősödnek, miután a Societe Generale meglehetősen aktívan növelte piaci részesedését az elmúlt években, részben az OTP-csoportnak köszönhetően.

"A Societe Generalé-lal kiváló vállalati ügyfeleket és állományt vásároltunk, ezen túlmenően nagyon jó menedzsmentje volt, ennek köszönhetően egy nagyon objektív kiválasztás alapján végül mind a két üzleti területnek, a lakossági és a vállalati üzletágnak az irányítását is egy volt societe generale-os kollégára bíztuk" – fogalmazott Csányi Sándor.

Az OTP első embere kérdés válaszára megjegyezte, a régióban, függetlenül attól, hogy az OTP jelen lenne az adott országban,

ha eladó bank lesz, azt megvizsgálják, és észszerű áron vásárolni is fognak.

"Érdekeltek vagyunk abban, hogy tovább növekedjünk. A tőkehelyzetünk, a likviditási helyzetünk stabil, tehát minden alkalmat megragadunk, hogy továbbra is, ebbe a konszolidációs folyamatban, ami elindult a bankszektorban, ott az élen legyünk" – emelte ki.

Miután az európai gazdaság a jelek szerint képtelen kilábalni a stagnálásból, Csányi Sándor nem számít drasztikus változásra, és hogy a monetáris oldalon bármiféle kamatemelés következne be hamarosan. És Magyarország esetében is úgy látja, hogy az alacsony kamatszintek mellett viszonylag stabilan mozog a forint a 322-es és a 326-as közötti tartományban, ami szerint jó a gazdaságnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×