eur:
393.92
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A Ljubljana tér Budapesten, a XI. kerületben a tér névadójának napján, 2017. július 25-én. A Bükköny és a Sáfrány utca déli végénél lévő eddig névtelen közterület elnevezéséről a Fővárosi Közgyűlés június 21-i ülésén döntött.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Újabb milliárdokra pályázhatnak a társasházak

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg kiírás az Otthon melege program keretében.

Távhő korszerűsítési pályázat indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A mintegy 2 milliárd forintos támogatási keret a távfűtéssel ellátott társasházak és a lakószövetkezetek számára érhető el.

Ehhez közgyűlési határozattal kell rendelkezni, a beruházás teljes költsége önrészből és vissza nem térítendő támogatásból áll össze.

A támogatás mértéke 150 ezertől 75 millió forintig terjedhet. A beruházás részét képezhetik okosmérésre alkalmas fűtési elosztók, illetve további az energia megtakarítást célzó berendezések, eszközök.

A pályázatokat szeptember 24-e és 2020. március 31-e között lehet benyújtani.

Magyarországon még mindig van körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható, ami az egyik legpazarlóbb megoldás - mondta az InfoRádióban Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Az Otthon melege program alprogramjának keretében okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke az elszámolható költségek 10-50 százaléka lehet, lakásonként maximum 350 ezer, pályázatonként maximum 75 millió forint - ismertette Kaderják Péter.

Weingartner Balázs, az ITM fenntarthatóságért felelős államtitkára hangsúlyozta: az Otthon melege program célja a magántulajdonban lévő lakóépületek és háztartások energetikai korszerűsítésének ösztönzése, vissza nem térítendő támogatások biztosítása, illetve a háztartások rezsikiadásainak csökkentése - írja az MTI.

A pályázat teljes szövege itt olvasható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×