INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

4ig

negyedév

tőzsde

Sikeres negyedévet zárt a 4iG Nyrt.

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Az első negyedévben 4iG Nyrt. adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben, az EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 483 millió forintot ért el, csaknem 18-szorosa lett az egy évvel korábbi 27 millió forintnak - tette közzé a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A vállalat első negyedévi, konszolidált értékesítési árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt. A piaci kapitalizáció 76,3 milliárd forintra nőtt március végére, a dolgozói létszám négyszázra bővült, az egy munkavállalóra jutó nettó árbevétel pedig 55 százalékkal javult - írták.

A cég szerint a növekedés a befektetői érdeklődést is erősítette, hiszen a vállalati részvények 3044 forintos negyedéves tőzsdei átlagára tizennégyszeresére emelkedett az egy évvel korábbinak.

A működési hatékonyság növelését követően a 4iG Nyrt. a nagyvállalati, valamint az állami szektor beszállítójaként egyre eredményesebben lép fel az informatikai piacon. A társaság 2019 első negyedévében a meglévő partnerei megtartása mellett jelentősen javította piaci pozícióit - írták.

A vezetőségi beszámolóból kiderül, hogy a menedzsment az árbevétel további jelentős növekedésére és a jövedelemtermelő képesség erősödésére számít. A piaci kilátások kedvezőek, a megrendelések várhatóan bővülnek, a 4iG ezért tovább szeretné növelni piaci részesedését - olvasható a közleményben.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018