eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A debreceni Dóczy lakóparkban az érdeklődők számára különböző alapterületű lakásokat rendeztek be bútorokkal, konyhai eszközökkel, kisgépekkel, kiegészítőkkel, eltérő textíliákkal és tapétákkal, hogy a későbbi beköltözők ötleteket merítsenek a új lakásuk berendezéséhez.      MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

KSH: márciusban is nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 5,9 százalékos volt a növekedés - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az első negyedévben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,5 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakáét.

Idén márciusban a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben és az üzemanyag-kiskereskedelemben egyaránt 14,3 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az iparcikk jellegű vegyesboltokban 17,5 százalékkal nőtt a forgalom, a bútor és műszaki cikk üzletekben 18,1 százalékkal, textil, ruházat és cipő üzletekben 14,4 százalékos volt a növekedés, a számítástechnikai cikkekből 10,5 százalékkal több fogyott.

Tavaly április óta először csökkent a gyógyszertárak forgalma,

szerény 0,4 százalékkal és az illatszerkereslet 1,3 százalékos növekedése 2016 augusztusa óta nem volt ilyen alacsony. A csomagküldő és internetes szolgálatok forgalmának 34,9 százalékos növekedése egy éve a legmagasabb növekedés, és lábra kaptak a használtcikk-eladások, a 12,9 százalékos növekedés, tavaly május óta a legélénkebb.

Az élelmiszerforgalom 1,0 százalékos márciusi növekedése 2017 áprilisa óta a legalacsonyabb volt márciusban. Az üzemanyag fogyasztás 14,3 százalékos növekedése rekordnak számít, és annak ellenére következett be, hogy éves összevetésben idén először emelkedtek az árak, mégpedig 3,7 százalékkal, de a havi drágulás ennél is nagyobb, 4,2 százalékos volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×