eur:
394.76
usd:
370.35
bux:
65134.6
2024. április 19. péntek Emma

Döglött béka a húsüzemben: videóval sokkol a Nébih - csak erős gyomrúak nézzék meg!

Felfüggesztette egy Baranya megyei húsüzem működését és a cég több mint huszonnyolc tonna termékét kivonta a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a hatóság hétfőn.

Erősen kifogásolható élelmiszer-higiéniai körülményekkel, valamint súlyos nyomon követési hiányosságokkal szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Baranya megyei élelmiszer-előállító létesítmény ellenőrzésekor, áprilisban.

A szakemberek olyan súlyos higiéniai hiányosságokat állapítottak meg, amelyek miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését.

Ezen túlmenően, a feltárt nyomon követési hiányosságokra, illetve lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejükre való tekintettel 28,5 tonna terméket vontak ki a forgalomból.

Súlyosan megsértette a hatályos jogszabályi előírásokat az a Baranya megyei élelmiszer-előállító létesítmény, ahol áprilisban folytattak élelmiszer-higiéniai ellenőrzést és nyomon követési vizsgálatot a Nébih szakemberei.

Az ellenőrök az üzem egész területén a padozat, a fal, a mennyezet, valamint az eszközök, berendezések erős szennyezettségét tapasztalták, melyet az is tetézett, hogy a darabolásra használt helyiségben nem működtek az eszközfertőtlenítők.

Különösen szennyezettek voltak a vágóhíd szennyes-övezeti dolgozói részére kialakított folyosók és helyiségek, ahol még mumifikálódott békatetemeket is találtak a hatóság képviselői.

A helyszíni vizsgálat 6 sertés esetében, a vágóhídi kábítást, szúrást és perzselést követően állapította meg, hogy az állatok jelöletlenek voltak (nem látható rajtuk a jelölőkalapács nyoma), tehát a leölt sertések eredete nem igazolt, továbbá származási dokumentációval sem feleltethetőek meg.

A Nébih az üzem telephelyén, továbbá egy másik, kapacitás hiányában használt, ugyanakkor nem engedélyezett telephelyen – ahol az előállított termékek füstölése, valamint tárolás is történt – mindösszesen megközelítőleg 28,5 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető, lejárt fogyaszthatósági idejű, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű terméket talált.

A szakemberek a részletezett okok miatt valamennyi terméket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, az élelmiszer- és takarmányláncból. Egyúttal az állati eredetű termékek esetében azok megsemmisítését is elrendelték.

A Nébih a súlyos élelmiszer-higiéniai hiányosságokra való tekintettel azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését.

Az egység az élelmiszer-higiéniai és nyomon követési hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×