eur:
389.59
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyre közelebb a BIF a SZIT-té váláshoz

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. bejelentette, hogy a cég kérelmének megfelelően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a társaságot szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) 2018. december 31-i hatállyal nyilvántartásba vette.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. tájékoztatása szerint a társaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) 2018. december 20-án kezdeményezett, a szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló 2011. évi CII. törvény szerinti szabályozott ingatlanbefektetési társaságként történő nyilvántartásba vételi kérelmének megfelelően NAV a társaságot szabályozott ingatlanbefektetési társaságként 2018. december 31-i hatállyal nyilvántartásba vette - olvasható a Portfolio.hu-n.

November végén jelent meg egy kormányrendelet-módosítás, amelynek értelmében az ingatlanalapok szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (SZIT) részvényeit is megvásárolhatják. Ezzel kapcsolatban Sajgál Gábor, a BIF üzletfejlesztési vezetője a Portfolio-nak elmondta: a döntés elősegítheti, hogy a tőzsdén minél több és diverzifikáltabb befektetési termék legyen jelen. Ezzel a döntéssel az ingatlanalapok likvid eszközei közé bekerülhetnek a tőzsdén jegyzett SZIT státusú társaságok részvényei is, akik eszközeiket akár teljes egészében ingatlanokba fektethetik, hiszen likviditásukat a tőzsdei jelenlét biztosítja.

Ungár Anna, a BIF igazgatótanácsának elnöke a Portfoliónak egy interjúban elmondta, hogy a SZIT amellett, hogy a cégek számára rengeteg adóelőnyt hordoz, amivel akár 200 bázisponttal kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek egy ingatlanalaphoz képest, még a lakossági befektetők számára is sokkal ígéretesebb alternatívát tudnak nyújtani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×