eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Bevásárolt Szerbiában az OTP

A bankcsoport megvette a Societe Generale csoport leánybankja, a Societe Generale Banka Srbija 100 százalékos részesedését, valamint leányvállalatait.

Az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatása szerint az SGS a mérlegfőösszege alapján 8,4 százalékos piaci részesedésével Szerbia negyedik legnagyobb bankja, a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor, a szükséges felügyeleti engedélyek - többek között a Szerb Nemzeti Bank és a versenyhatósági engedélyek - megszerzésének függvényében - közölte az OTP Bank.

A Portfolio hírportál emlékeztet arra, hogy a bankcsoport augusztusban jelentette be, hogy szintén a SocGen-től megvette a bolgár és albán leánybankot.

Az elemzés arra is felhívja a figyelmet, hogy az OTP szerb operációja alaposan megerősödik ezzel a bankvásárlással, a mérlegfőösszeg a június végi adatok alapjhán két és félszeresére emelkedik, a fiókszám és az alkalmazotti létszám több mint 60 százalékkal bővül, de ami a legfontosabb, a SocGen megvásárlásával egy masszív profitot termelő bankot vesz az OTP, ami nem csak a szerb operációban, de már csoportszinten is éreztetheti hatását - írja a Portfolio.hu.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×