eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Eladta svábhegyi ingatlanát az Appeninn

Buda frekventált részén, a XII. kerületi Menyét úton elhelyezkedő, zöldövezeti ingatlant értékesített jelentős, 175 millió forintos nyereséggel az Appeninn Vagyonkezelő Holding ingatlankezelő és ingatlanforgalmazó leányvállalata.

A Budapesti Értéktőzsdén tette közzé az Appeninn Nyrt., hogy az APPENINN Hegyvidék Ingatlankezelő és Ingatlanforgalmazó Kft. értékesített egy, a tulajdonában álló, a főváros XII. kerületében található, közel 3600 négyzetméter alapterületű ingatlant. A Menyét út és a Normafa út közötti ingatlanon két, feltehetően az 1970-es években épült, régóta nem használt, teljesen felújítandó, illetve elbontandó épület áll. A víz, csatorna, áram és gáz közművekkel ellátott telek beépíthetőségének legnagyobb mértéke 10 százalék, az engedélyezett épületmagasság 4-6,5 méter.

Ebben a budai térségben rendkívül keresettek, ezért kiemelkedően értékesek a beépíthető telkek. Az üresen álló épületeket profiltisztítás céljából, ám jelentős eredménnyel értékesítette a társaság. A magyar számviteli szabályok alapján 175 millió forint, míg az IFRS szerint 450 ezer euró adózott nyereséget realizál az adásvételen az Appeninn, amelynek stratégiai célja, hogy portfóliójának szakértő kezelésével megbízhatóan versenyképes hozamot nyújtó klasszikus ingatlanholdingként működjön - közölte a cég.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×