eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kamatdöntő ülést tart a monetáris tanács

Kamatdöntő ülést tart ma a monetáris tanács, az elemzők arra számítanak, hogy nem változik a 0,90 százalékos alapkamat.

Az elemzők többsége arra számít, hogy egy, a piacok számára iránymutató jelzést, vagy akár döntést a monetáris tanács legfeljebb a jegybank szeptemberi inflációs jelentésével párhuzamosan hozhat.

A legutóbbi kamatdöntés után kiadott közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció, amely várhatóan 2019 közepétől fenntartható szerkezetben eléri a 3 százalékos célt.

Az MNB rámutatott: az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza monetáris kondíciók fenntartása továbbra is szükséges. A monetáris tanács az alapkamatot, az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatát és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamatát 0,9 százalékon, az egynapos jegybanki betét kamatát pedig mínusz 0,15 százalékon hagyta.

Az elemzők többsége szerint 2020 előtt nem lesz kamatemelés.

A jegybanki alapkamat több mint két éve, 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×