eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
New York, 2018. július 25.2017. október 9-én a New York-i Értéktőzsdén készített kép Sergio Marchionnéról, a Fiat Chrysler ügyvezető igazgatójáról, a Ferrari Formula–1-es csapatát is birtokló Fiat-csoport elnökéről. 2018. július 25-i sajtóhírek szerint egy zürichi kórházban meghalt a 66 éves topmenedzser. Marchionne június 28-án rutin vállműtéten esett át, de nem várt komplikációk léptek fel nála. Meg nem erősített hírek szerint valamilyen betegségre bukkantak az orvosok, és állapota rohamosan rosszabbodott. Annyira, hogy pénteken visszafordíthatatlan kómába esett. (MTI/AP/Seth Wenig)
Nyitókép: MTI/AP/Seth Wenig

Meghalt a Fiat szombaton felmentett vezére

A súlyos beteg Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler Automobiles és a Ferrari volt vezérigazgatója 66 évet élt.

Sergio Marchionnét az FCA elnöksége egészségügyi okok miatt szombaton mentette fel vezérigazgatói posztjáról, a konszernt a Jeep és a RAM vezérigazgatója, Mike Manley, a Ferrarit pedig Louis CArey vezeti a jövőben.

A chieti születésű, olasz-kanadai Sergio Marchionne 2004-ben került az akkor még Fiat S.p.A-nak hívott, a csőd szélén álló konszern élére. Átszervezésekkel, és költségtakarékossági intézkedésekkel sikerült megerősítenie a vállalatot, majd felvásárolta a csődbe jutott Chrysler-csoportot és vele együtt a Dodge, RAM, Jeep és Chrysler márkákat is.

A céget idő közben Fiat Group Automobiles-ra, majd Fiat Chrysler Automobiles-ra nevezték át, és központja Torinóból Hollandiába került.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az FCA ma a világ hatodik legnagyobb autógyártója.

Sergio Marchionne az eredeti tervek szerint az év végével távozott volna posztjáról, június 1-jén mutatta be utolsó, öt évre szóló üzleti tervét, amelyről már tudta, hogy nem ő fogja végrehajtani. A cég szerdán teszi közzé negyedéves pénzügyi jelentését.

A korábban adótanácsadóként is dolgozó, filozófiát is tanult Sergio Marchionne olasz lapértesülések szerint tüdőrákban szenvedett, utolsó napjait egy zürichi klinikán töltötte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×