eur:
394.97
usd:
371.83
bux:
66271.03
2024. április 16. kedd Csongor
Tilburg, 2013. augusztus 22.A Tesla Motors új, hollandiai gyára Tilburgban az avatás napján, 2013. augusztus 22-én. Az amerikai elektromosjármű-gyártó itt szereli össze az európai piacra szánt autóit. (MTI/EPA/Guus Schoonewille)
Nyitókép: Guus Schoonewille

Véget ért a versenyfutás a Tesla új gyáráért?

Németország a Tesla európai gyárának legesélyesebb helyszíne - közölte a cég vezetője.

Elon Musk a Tesla társalapítója és vezérigazgatója maga közölte mindezt a napokban a legnépszerűbb mikroblogos felületen. Rövid bejegyzésében annyit írt az elektromos autókat gyártó cég jövőbeni terveiről, hogy

Németország vezető esélyesnek számít Európán belül a vállalat új autógyárának építési helyszíneként.

Musk szerint valószínűleg a német-francia határon, a Benelux-országok közelében lenne értelme egy ilyen beruházásnak - fogalmazott az üzem létesítéséről múlt héten. Az akkumulátorgyár beruházásáért több közép-európai ország, köztük Magyarország is versenybe szállt.

A Tesla képviselőivel a külgazdasági és külügyminiszter is tárgyalt korábban. Szijjártó Péter még decemberben így nyilatkozott az M1-nek a gyártóval történt egyeztetések után.

"A Tesla rendkívül pozitívan értékelte a magyarországi adókedvezményeket, valamint a magyarországi lehetőségeket az elekromobilitás szempontjából. Kifejezetten pozitívan értékelte a zalaegerszegi tesztpálya létrehozását, valamint azt a tényt, hogy több mint 400 elektromos töltőállomás van már Magyarországon, és

egyértelműen pozitívan fogadták azt a kormányzati szándékot, amelynek értelmében 3000-re kívánjuk növelni 2019-re az elektromos autók töltőállomásait Magyarországon"

- mondta Szijjártó Péter.

A Portfolioval még tavaly év elején közölte a külügyi tárca, hogy az önvezető autók számára épülő zalai tesztpálya és mások mellett nagy akkumulátorgyártók már zajló beruházásai is hozzájárulnak ahhoz, hogy: 'Magyarország felkerülhessen az e-mobilitásban tevékenykedő vállalatok, mint például a Tesla térképére a potenciális beruházási helyszínek előszűrése és kiválasztása során'.

A Külügyminisztériumot az InfoRádió is keresi a témában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×