eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rendőrautóba csapódott egy önvezető módba kapcsolt Tesla

Az Autopilot módba kapcsolt kocsi egy parkoló rendőrautóba rohant bele, a sofőr könnyebb sérülést szenvedett, a járőrkocsiban nem ült senki. A Tesla szerint a sofőr hibázott, amikor átengedte az autóirányítását a gépnek.

A kaliforniai Laguna Beachen történt a baleset, a parkoló rendőrautót a helyi rendőrség szerint totálkárosra törte a Tesla. A sofőr megúszta kisebb sérülésekkel, de a büntetést vélhetően nem tudja elkerülni. Hiába kapcsolata be az Autopilot üzemmódot, ez nem jelent önvezető módot, így a sofőr viseli a felelősséget a balesetért.

A Techcrunch idézi a Tesla szóvivőjét, aki közleményében jelezte, "az Autopilot használatakor a vezetőket folyamatosan emlékezteti a rendszer, hogy tartsák kezüket a kormányon, és felügyeljék minden pillanatban az autó irányítását". A Tesla szerint az Autopilot üzemmód nem jelent védelmet a baleset ellen, és a használata előtt minden alkalommal rá kell kattintaniuk egy ablakra, amelyben jelzik nekik, hogy "az Autopilotot olyan autópálya-használatra tervezték, ahol van középső elválasztó biztonsági sáv, és jól láthatóan fel vannak festve a sávok".

Az "önvezető" mód már korábban is több ütközés forrása volt, köztük volt két halálos is az Egyesült Államokban, noha a Tesla az Autopilot 2015-ös bevezetésekor is közölte, csak csökkenti a balesetei kockázatot, de nem váltja ki az emberi ellenőrzést az autó felett.

Ugyanakkor sok szakértő kritizálja a rendszer elnevezését, a Consumer Report szerint a biztonság téves érzetét adja, és addig nem lenne szabad a használatát engedélyezni, amíg valóban nem lesz a Tesla önvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×