eur:
392.26
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a LOT lengyel légitársaság Budapest-New York járatának elindítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2018. május 3-án. A járatindítással hét év után ismét van közvetlen repülőjárat az Egyesült Államok és Magyarország között.
Nyitókép: Kovács Tamás

Új repülőjárat Budapest és London között

A lengyel légitársaság gépe először jövő február 18-án száll fel Budapestről.

Budapest és London között nyit új járatot jövőre a LOT lengyel légitársaság - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója csütörtökön Budapesten.

Az Embraer E190-es repülőgéptípussal üzemelő járat először február 18-án száll fel Budapestről,

és a London központjától 6 mérföldre lévő London City Nemzetközi Repülőtérre közlekedik majd naponta kétszer, reggel és délután.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, új járat jelentősen könnyíti majd az üzleti kapcsolattartást a két ország között, ez hozzájárul ahhoz is, hogy a britek unióból való kilépése után Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolatai a lehető legszorosabbak legyenek. Mint mondta, Magyarországon 51 ezer embert foglalkoztatnak brit vállalatok, a kétoldalú kereskedelem értéke eléri az évi 6 milliárd eurót.

Rafal Milczarski azt hangsúlyozta, hogy

a járatot teljesítő két repülőgép a budapesti bázisra kerül, és 2019-től magyar pilótákat is szeretnének alkalmazni.

Megjegyezte, hogy folyamatosan elemzik és figyelik a magyar piacot, az eddigi tapasztalataik nagyon kedvezőek.

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója arról beszélt, hogy 2017-ben a repülőtéren kiszolgált 13 millió utas 15 százaléka utazott az Egyesült Királyságba, 12 százaléka pedig Londonba, ez a legnépszerűbb úti cél Budapestről.

Az új járat elindulásával a magyar fővárosból több járat közlekedik majd Londonba, mint Bécsből vagy Prágából.

A London City Nemzetközi Repülőtér a Temze partján épült 1987-ben, egyetlen 1,5 kilométeres futópályával üzemel, ezért, és a zajszennyezési előírások miatt forgalma korlátozott. A legnagyobb típus, amelyet fogadni tud, a Bombardier CS100-as regionális, sugárhajtású repülőgépe. A légikikötőt tavaly 4,5 millió utas használta, többségük üzleti utazó volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×