eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Több száz milliárd forintos támogatást kapnak a vidéki szálláshelyek

Több száz milliárd forintos támogatást kapnak a vidéki szálláshelyek

Tavaly 30 millió vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon a turisták és a szálláshelyek bevétele is nőtt.

A tavalyi év összesített idegenforgalmai adatairól a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. számolt be. A szervezet vezérigazgatója elmondta, hogy a tavalyi év túlszárnyalta a 2016-os  évet is. „2017 novemberéig Magyarországon annyi vendégéjszakát töltöttek el a turisták, mint a 2016. év egészében. Arra számítunk, hogy a tavalyi évben

a vendégéjszakák száma megközelíti a 30 milliós számot, 2010-ben ez a szám 19 millió volt”

 – mondta Guller Zoltán vezérigazgató.

Hozzátette, hogy a turistáknak mára a második legfontosabb tényező a biztonság:

 Németországból, az Egyesült Királyságból, míg a harmadik helyen a legtöbb turista Csehországból érkezett Magyarországra.

A szálláshelyek forgalma 2010-hez képest 112 százalékkal nőtt, az idei fejlesztésekről Guller azt mondta: 10 milliárd forintból fejleszthetik a világörökség helyszíneit, és hetven balatoni kilátót szerveznek hálózatba, míg több száz szálláshely fejlesztésére is lesz forrás. 

Guller elmondta, hogy a Kisfaludy szállásfejlesztési program keretein belül

300 milliárd forintot költenek a Budapesten kívüli szálláshelyek megújítására.

„A panzióknak több mint a fele benyújtotta a pályázatát, azaz 580 panzió jelezte azt, hogy részt kíván venni a programba”– mondta a vezérigazgató.

Guller Zoltán végül kiemelte, hogy Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×