INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

gyorstöltő

e-autó

mobilszolgáltató

átjátszó torony

Melyik ország lesz az elektromos autózás nagy nyertese? – gazdasági lapszemle

A Portfolio a gyorstöltő pontok kiépítéséről közöl cikket. E-autózásban Kína mindenkit megelőzhet – írja a Magyar Nemzet. A napi.hu szerint a mobilszolgáltató által épített átjátszó torony okozta kellemetlenséget tűrnie kell a lakóknak.

A Portfolio arról ír, a gyorstöltő terminálok kiépítésében Európában vezetőnek számító DBT nevű francia cég magyar partnere, az Elektromotive HU lett a nyertese annak a magyar közbeszerzésnek, amelynek keretében a következő 3 évben több mint 300 elektromos gyorstöltő pontot kell kiépíteni állami finanszírozással - jelentette be a párizsi tőzsdén jegyzett DBT hétfőn.

A Magyar Nemzet arról ír, E-autózásban Kína mindenkit megelőzhet. A szakértők szerint gyártásban a távol-keleti ország mindenkit megelőzhet. Miközben Európában és az Egyesült Államok 2030-ra várhatóan csökken a gépkocsiállomány, Kínában másfélszeresére nő, ráadásul a járművek fele elektromos meghajtású lesz.

A napi.hu cikke szerint nyugodtan építhet a mobilszolgáltató átjátszó tornyot, a lakóknak tűrniük kell mindazt a kellemetlenséget, ami vele jár, a bíróság sem fog kártérítést megítélni számukra. A lap egy konkrét per, az egyik szolgáltató és 140 ingatlan tulajdonosa közötti eljárásról ír, melynek végén a helyiek kártérítés nélkül maradtak.

Kapcsolódó hang

Melyik ország lesz az elektromos autózás nagy nyertese? – gazdasági lapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018