eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Melyik ország lesz az elektromos autózás nagy nyertese? – gazdasági lapszemle

A Portfolio a gyorstöltő pontok kiépítéséről közöl cikket. E-autózásban Kína mindenkit megelőzhet – írja a Magyar Nemzet. A napi.hu szerint a mobilszolgáltató által épített átjátszó torony okozta kellemetlenséget tűrnie kell a lakóknak.

A Portfolio arról ír, a gyorstöltő terminálok kiépítésében Európában vezetőnek számító DBT nevű francia cég magyar partnere, az Elektromotive HU lett a nyertese annak a magyar közbeszerzésnek, amelynek keretében a következő 3 évben több mint 300 elektromos gyorstöltő pontot kell kiépíteni állami finanszírozással - jelentette be a párizsi tőzsdén jegyzett DBT hétfőn.

A Magyar Nemzet arról ír, E-autózásban Kína mindenkit megelőzhet. A szakértők szerint gyártásban a távol-keleti ország mindenkit megelőzhet. Miközben Európában és az Egyesült Államok 2030-ra várhatóan csökken a gépkocsiállomány, Kínában másfélszeresére nő, ráadásul a járművek fele elektromos meghajtású lesz.

A napi.hu cikke szerint nyugodtan építhet a mobilszolgáltató átjátszó tornyot, a lakóknak tűrniük kell mindazt a kellemetlenséget, ami vele jár, a bíróság sem fog kártérítést megítélni számukra. A lap egy konkrét per, az egyik szolgáltató és 140 ingatlan tulajdonosa közötti eljárásról ír, melynek végén a helyiek kártérítés nélkül maradtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×