eur:
388.75
usd:
361.82
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

KSH: februárban 6,5 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma

Februárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,8, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,2 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, a kereskedelmi szálláshelyek forgalma ezzel 6,5 százalékkal haladta meg a tavaly februárit - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szállodák szobakihasználtsága 3,1 százalékponttal, 47,8 százalékosra nőtt.

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó szállásdíjbevétele 12,2 százalékkal 12,279 milliárd forintra, összes árbevétele 9,9 százalékkal 23,116 milliárd forintra emelkedett.

Az év első két hónapjában 8,1 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyeken, az összes bevétel 10,3 százalékkal emelkedett, miközben a szobaárak átlagosan 4,4 százalékkal voltak magasabbak, mint a múlt év azonos időszakában.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×