eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Váratlan fordulat: visszajár a befizetett 50 ezres kamerabírság is

Váratlan fordulat: visszajár a befizetett 50 ezres kamerabírság is

Újrafelvételi eljárást kezdeményezhetnek azok az 50 ezres bírsággal sújtott autósok, akiknek szabálysértését a közterület-felügyeletek kamerái rögzítették.

„Ha a közteres kamerák nem felelnek meg a külön jogszabályban foglalt követelményeknek, akkor az ennek alapján megbírságolt autósok újrafelvételi eljárást kezdeményezhetnek” – válaszolta a Vezess.hu kérdésére Vágány Tamás, a D.A.S. Jogszerviz csoportvezető jogtanácsosa. Szerinte ha a kamera nem felelt meg a gépjárműről és annak hatósági jelzéséről felvételt készítő eszközre vonatkozó jogszabályi követelménynek, akkor

nem képezhette bírság alapját a vele készült felvétel sem.

Két feltétel esetén kezdeményezhetnek újrafelvételi eljárást: ha a bírság jogerőre emelkedésétől számítva nem telt el még 6 hónap, és nem telt el 15 nap azóta, hogy a megbírságolt tudomására jutott ez a lehetőség. Aki tehát most e cikket olvasva értesül pénzének visszakövetelési lehetőségéről, mától van 15 napja.

A jogtanácsos jelezte, már több autós is kérte a segítségüket ebben az ügyben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora összeget követelhetnek vissza összesen az autósok. A III. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint csak márciusban 1968 kamerafelvétellel rögzített szabályszegés volt. A XIII. kerületben csak márciusban 843 esetben szabtak ki bírságot. Összességében tehát feltételezhető, hogy

akár milliárdos nagyságrendű is lehet

az a bírságösszeg, amit a fővárosi kerületek együttesen, kamerás felvételek alapján kiküldtek az elmúlt években. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×