INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

nemzetgazdasági minisztérium

államháztartás

adat

ngm

Az államháztartás első kilenchavi előzetes adatai

InfoRádió / MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn közli az államháztartás központi alrendszerének 2016. szeptember végi helyzetéről az előzetes adatokat.

Az NGM szeptember 21-én kiadott, első nyolchavi végleges adatai szerint az államháztartás központi alrendszerének hiánya 274,0 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 914,9 milliárd forinttal. A különbséget az NGM főként a 2017-2013-as költségvetési ciklushoz kapcsolódó uniós programok tavalyi jelentős mértékű kifizetéseivel magyarázza.

Augusztus végéig a központi költségvetés 371,7 milliárd forintos hiányt, míg a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 25,7 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 72,0 milliárd forintos többletet mutattak.

Csak augusztusban a központi alrendszer (államháztartás az önkormányzatok nélkül) többlete 190,8 milliárd forintot tett ki, míg egy évvel korábban ez 20,8 milliárd forint hiány volt.

Az idei első nyolchavi deficit az egész évre tervezett hiány 36 százaléka. Az NGM kiemelte, hogy az idei évre kitűzött 2,0 százalékos európai uniós módszertan szerinti hiánycél változatlanul reális és teljesíthető.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018