INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

hírek

inforádió

gazdaság

vezetés

sofőr

közlekedés

Jobb sofőrök a nők

Jobb sofőrök a nők

Infostart / InfoRádió

Óvatosabb vezetők a nők - állapította meg a Bridgestone Magyarország elemzése. A társaság főmérnöke azt mondta: a statisztikák szerint a jogosítvánnyal rendelkezők 40 százaléka nő, de mégis a balesetek csak 22 százalékáért felelős női sofőr.

„A 2014-es baleseti statisztikák szerint a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek 40 százaléka nő, a közlekedési balesetekért azonban csak 22 százalékban felelősek a nők. Eszerint sokkal jobb az arány, mint a férfi vezetők esetében” - ismertette Barcsik Ákos.

„Sokkal szabálykövetőbbek a nők. A sebességhatárokat akkurátusabban betartják, de minden más biztonsági előírást is sokkal figyelmesebben használnak. A biztonsági öv és a gyerekülés használatára is jobban odafigyelnek” - közölte a főmérnök.

„Eszerint a balesetek tekintetében a nők sokkal biztonságosabban vezetnek, mint a férfiak” - összegezte a tapasztalatokat Barcsik Ákos.

Hozzátette: az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az autók műszaki állapotára azonban kevésbé tudnak odafigyelni a nők.

„Ez valószínűleg a műszaki aktivitásbeli különbségből fakad: egy férfi sokkal inkább érdeklődik a technikai részletek iránt. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a női vezetők figyelmét felhívjuk arra, hogy rendszeresen ellenőrizzék a gumiabroncsok állapotát, ha pedig valami rendellenességet találnak, akkor forduljanak szakszervizbe” - figyelmeztetett a főmérnök.

„Magyarországon a gépjárművek gumiabroncsainak 70 százalékánál találtunk kivetnivalót egy korábbi felmérésünkben, ezek döntő többsége abból fakadt, hogy nem megfelelő légnyomáson voltak üzemeltetve azok” - részletezte.

„A gumiabroncsnál az egyik legfontosabb a légnyomásérték beállítása, amit legalább havonta egyszer érdemes ellenőrizni. Ezt viszonylag könnyen meg lehet tenni a benzinkutakon” - tanácsolta Barcsik Ákos.

Kisgyerekeknél az is nagyon fontos, hogy a megfelelő gyerekülést kiválasszuk, és azt megfelelően használjuk. Ennek a bekötése a rögzítési pontokon helyesen történjen, és az is nagyon fontos, hogy a vezető elsődlegesen a vezetésre koncentráljon” - figyelmeztetett a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.

Kapcsolódó hang

Jobb sofőrök a nők
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018