eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Új amerikai cég jön Debrecenbe

Az amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta, a Flowserve több mint 50 országban van jelen és 18 ezer munkatársat foglalkoztat, a debreceni központ a pénzügyi szolgáltatási funkciókat látja majd el. A beruházást éles regionális versenyben sikerült Magyarországra hozni - jegyezte meg.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) egyebek mellett azt hangsúlyozta, a kormány olyan gazdaságpolitikát, és ehhez kapcsolódóan olyan adópolitikát folytat, amely azt célozza, hogy olyan kiegyensúlyozott szerkezetben nőjön a gazdaság, a foglalkoztatás és a reálbér, amelyben megfelelő arányban van jelen a magas hozzáadott értékű és a beszállítói ipar. A Flowserve magas hozzáadott értékű szolgáltatást fog nyújtani Debrecenből.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×