eur:
396.15
usd:
354.62
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Minden pénzmozgást látni akar a NAV

„Elektronikus számlarendszerre állunk át a vállalatok esetében, így a vállalatok közötti számlamozgásokat valós időben követhetjük” - ismertette a terveket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A 2017-es költségvetés tervezetében a legfontosabb az adócsökkentés és a családi otthonteremtés költségvetése – jelentette ki Varga Mihály.

„Az eddigi fiskális politika folytatódni fog. A cél az, hogy megtartsuk a hiányt, de az adócsökkentések folyamatát folytatni kell” - hangsúlyozta.

Kifejtette: csökken a tej, a baromfi, az internetszolgáltatások és az éttermi szolgáltatások áfája. Ezt egészíti még ki az otthonteremtési program, amelyben szintén komoly adócsökkentés lesz.

Emellett továbbra is nagy állami beruházások lesznek az építőiparban – tette hozzá.

"Fontos terület még a bérfelzárkóztatás: a kormánytisztviselőknek és az adóhivatali alkalmazottaknak jóval 20 százalék feletti béremelése lesz, és bízom benne, hogy sikeresek lesznek a tárgyalások, és az egészségügyi ágazatban is lesz bérnövekedés 2017-ben" – fogalmazott a nemzetgazdasági miniszter.

"Magyarország most került közel ahhoz, hogy pozitív költségvetést jöjjön létre. A működési kiadásokra már rendelkezésre állnak a költségek, a hiány csak abból lesz, hogy az állami beruházásokra mennyit költ az államkassza" - közölte.

Hozzátette, bízik benne, hogy lesz egy kis további bevétel a gazdaságfehérítő intézkedésekből. „Elektronikus számlarendszerre állunk át a vállalatok esetében, így a vállalatok közötti számlamozgásokat valós időben követhetjük” - ismertette a terveket Varga Mihály. 

A bankadóval kapcsolatban a miniszter emlékeztetett, hogy már idén is csökkent a bankadó mértéke, jövőre ezt szeretnék tovább csökkenteni. Most a végső simítások zajlanak, ezért még nincs meg a végső szám, de az biztos, hogy a bankadó csökkenni fog - jelentette ki.

A NAV átalakítása 60 százaléknál tart. „Megtörtént a szervezeti rendszer átalakítása, integráltuk a központi irányítást a minisztériumba, megszüntettük a három szintet, így egy megyei és egy központi rész maradt, és 5 százalékkal csökkent a NAV-nál a státuszok száma” - részletezte a nemzetgazdasági miniszter.

"Ami még hátra van, az a létszámkérdések rendezése – itt is jól haladunk, a félév végére vagy a következő félév elejére lezárjuk ezt is" - tette hozzá.

„A 2017-es adóbevallásoknak úgy kell elkészülnie a következő évben, hogy azt már nem Önnek kell elkészítenie, erről már csak egy tájékoztatást kap” - mondta Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 19:20
×
×
×
×