eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ne spóroljunk a biztosításon síeléskor!

Egyre többen kötnek utasbiztosítást, ha síelni mennek, de érdemes alaposan átnézni, mit tartalmaz az adott kötvény - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a MABISZ utasbiztosítási tagozatának vezetője. Horváth Péter szerint a síelésnél többek között fontos, hogy legyen biztosítás a helikopteres mentésre és a harmadik személynek okozott balesetre is.

"Már tudatosabbak a magyar síelők és vásárolnak utasbiztosítást, ha hosszabb időre mennek. A probléma még mindig azokkal van, akik rövidebb időre, "átugranak" egy vagy két napra például Ausztriába síelni, azt mondják, nem lesz semmi baj, és gyorsan hazaszaladunk, ha gondunk van. Egy láb- vagy kéztöréssel azonban elég nehézkes akár csak százötven kilométert autózni a magyar határig" - figyelmeztetett a MABISZ utasbiztosítási tagozatának vezetője.

Horváth Péter hozzátette: fontos, hogy az egységes európai egészségbiztosítási kártyával rendelkezik, annak nem minden esetben fogják ezt elfogadni a síterepek közelében lévő magánklinikákon, például Olaszországban, Franciaországban. Általában csak a nagyobb városokban lévő állami kórházak fogadják el, de az odaszállítás költségét soha nem fogja elszámolni a társadalombiztosítás. Egy helikopteres mentést tehát biztosan a sérültnek kell kifizetnie, ha csak ilyen kártyával rendelkezik.

Kevesen gondolnak az úgynevezett harmadik személynek okozott kár és annak megtérítésére. Érdemes megnézni, hogy tartalmaznak-e a biztosítások felelősségbiztosítást, az mekkora összegű, illetve ügyvédi költségtérítést, mert szükség lehet a helyi ügyekben járatos személy segítségére - hívta fel a figyelmet a MABISZ utasbiztosítási tagozatának vezetője.

Horváth Péter elmondta, biztosítás szempontjából a síelés általában nem számít extrém sportnak; vagy benne van az alapmódozatban, vagy úgynevezett síbiztosítást kell kötnünk. Az extrém sportokra szóló biztosítás egy picit több, azt a búvárkodás, bungee jumping, motoros sportolás, például vízi-síelés esetén érdemes kötni.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×