INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kedd éjfélig még válthat biztosítót

Infostart / InfoRádió
Zárul a kötelező biztosítás kampány, már csak kedd éjfélig lehet felmondani a meglévő biztosítást. A dráguló díjak ellenére kevesebben váltottak, mint tavaly ilyenkor - összegezte az elmúlt hetek tapasztalatait a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója. Rácz István felhívta a figyelmet arra is, hogy az Astra Biztosító ügyfelei közül sem váltott mindenki, ezzel ők kockázatot vállalnak.

"Úgy tűnik, az autósok többsége elfogadja a kismértékben emelt díjat, bár egyes esetekben ez azért 20-30 százalékos emelést is jelenthet. 1-2 ezer forintos átlagos, de esetenként 4-5 ezer forintos éves díjemelésről is beszélhetünk" - mondta a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója.

Rácz István elmondta, hogy idén a biztosítást váltók száma nem éri el a múlt évi háromszázezret. További kismértékű csökkenés várható, ami beleillik az előző évek tendenciájába.

"Mióta a díjak elérték a mélypontjukat, ahonnan már nincs hova hátrálni, megindult egy kismértékű, de folyamatos emelés, egyre inkább csökken a kampányos váltók száma. Ez azért is van, mert egyre kevesebb autósnak van már január elsejei fordulónapja" - tette hozzá a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója.

Astra Biztosító ügyfeleivel kapcsolatban Rácz István azt mondta, a piaci szereplők adatai szerint húszezren papíron még ott vannak. Õk leginkább azok, aki úgy fizették a díjakat, hogy az nem jár le év végén, és nem szeretnék elveszíteni azt a negyed- vagy félévet.

"Ez azért veszélyes, mert jobb, ha elveszítjük azt a pénzt, mint, hogy egy olyan biztosítónál legyünk, amelyiknek holnaptól nincs is ügyfélszolgálata" - hívta fel a figyelmet a Biztosítás.hu ügyvezető igazgatója.

"December 1-jén éjfélig még lehet váltani. A biztosítók azt szeretik, ha nem hagyjuk az utolsó napra, az alkuszok fogadják a felmondást és a biztosítókhoz is lehet faxolni, azonban ezek sokszor esetlegesek: foglaltak, nem elérhetőek és az ügyfélszolgálatok sem tartanak tovább nyitva, ezért ha valaki még váltana, azonnal tegye meg" - javasolja Rácz István.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk