INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Kezdődhet a Palatinus műemléki rekonstrukciója

InfoRádió / MTI
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által a Palatinus strandfürdő műemléki rekonstrukciójára, felújítására és átalakítására kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést a Palatinus 2015 Konzorcium nyerte, nettó 2 milliárd 199 millió forinttal - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyertes konzorcium tagjai: a zalaegerszegi székhelyű ZÁÉV Építőipari Zrt. és a budapesti Primogen FM Üzemeltetési Kft. A konzorcium kínálta a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást.

A szerződés eredetileg becsült összértéke 2,2 milliárd forint volt.

Ajánlatot tett még két fővárosi cég, a Magyar Építő Zrt., valamint a Kalotherm Építőipari Zrt. is.

Az MTI kérdésére az ajánlatkérő közölte első helyen áll a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése, úgy hogy maradéktalanul betartsák a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Az épület homlokzatát például az eredeti Janáky-féle tervek szerint újítják fel.

Az alagsorban wellness és fitnesz részleget alakítanak ki a szükséges kiszolgálóterek - öltöző- mosdó- és személyzeti területek - kiépítésével. A termál medence lefedésével és az említett új wellness átadásával a Palatinus strand is egész évben nyitva tarthat - áll a közleményben.

Az épület egészét akadálymentessé teszik. A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják. Az új wellness rész várhatóan 2017. második negyedévére készül el.

A címlapról ajánljuk