eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

Exkluzív interjút adott Hernádi Zsolt egy horvát tévének

Sem Hernádi Zsolt, sem kollégái nem követtek el bűncselekményt. Ez abból az exkluzív interjúból derült ki, amelyet a MOL Nyrt- elnök-vezérigazgatója adott az egyik horvát kereskedelmi televíziónak vasárnap.

A MOL elnök-vezérigazgatója az őt ért vádak kapcsán felidézte: 2011-től kezdődtek meg a gyanúsítgatások, hogy a MOL, személy szerint Hernádi Zsolt vesztegetéssel szerezte meg az irányítási jogokat az INA-ban.

Azt mondta: a magyar ügyészség ezzel kapcsolatban adatokat foglalt le, házkutatásokat tartott, híváslistákat ellenőrzött, de egyértelműen kiderült, hogy sem a MOL, sem bármely vezetője közvetve és közvetlenül sem követett el bűncselekményt.

A horvát ügyészség idézésről pedig azt mondta Hernádi Zsolt, hogy ha szabályosan idézik be, akkor elmegy, de Horvátországban nem kapott ilyent. Úgy fogalmazott: ebben az ügyben a horvát ügyészség kivételével mindenki betartott minden jogszabályt. A MOL vezére továbbra is állítja: Ivo Sanader volt kormányfőt nem vesztegette meg, hozzátette: a vád részéről beidézett koronatanú pedig erősen elfogult. Úgy véli: a horvát ügyészségnek nem célja, hogy minden bizonyítékot felkutasson és az igazságot derítse ki, ami súlyos hiba.

A MOL elnök-vezérigazgatója az INA-ról azt mondta: ma vesztegetésen működne a cég, ha MOL a költségcsökkentési programot nem hajtotta volna vége. Hernádi Zsolt feltette a kérdést: ha a horvát kormány nem elégedett a MOL-lal, az INA irányításával, miért nem veszi vissza a céget.

Emlékeztetett arra is, hogy a világgazdasági válság kezdetén a horvát kormány képtelen volt kezelni az INA pénzügyi problémáit, ezért felajánlotta a MOL a segítségét, azzal a feltétellel, hogy átveszi az irányítást, és ezt szerződésben is rögzítették.

Megjegyezte: a horvát kormány havonta hoz olyan szabályokat, amelyek csökkentik az INA nyereségét. Pedig szerint a kormány dolga, hogy a realitásokat talaján álljon, de eddig nem ez látszik. Azt mondta: ha a szabályozó környezet kiszámítható lesz, akkor a Mol hajlandó maradni, de ha továbbra is csak követelnek és minden eszközt elvesznek az INA-tól, ami a növekedést szolgálná, akkor azt mondom, hogy hozzunk be olyan partnereket, amelyek jobban tudnak együttműködni a horvát kormánnyal, mert erre nem mi vagyunk megfelelő partnerek"- fogalmazott Hernádi Zsolt.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×