eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kezdődik a Szigetvári Kórház kétmilliárd forintos fejlesztése

Megkezdődhet a Szigetvári Kórház 2015 nyaráig tartó, összesen mintegy 2,1 milliárd forintos fejlesztése, miután aláírták a beruházás támogatási szerződését - mondta Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője a projekt keddi nyitórendezvénye után az MTI-nek.

A Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnökeként is dolgozó politikus utalt arra: az évente 80 ezer embert ellátó intézményben egy korábbi és egy új nyertes pályázatnak köszönhetően sürgősségi betegellátó osztályt alakítanak ki, modernizálják az ápolási részleget és mentőhelikopter-leszállóhelyet építenek.

Megújítják, műszerekkel látják el az addiktológiai, pszichiátriai, mozgásszervi rehabilitációs és a súlyos agysérültek rehabilitációjával foglalkozó részleget. Emellett a kórház CT-berendezést vásárolhat, kardiológiai ultrahang készüléket szerezhet be, elavult röntgenkészüléket és informatikai eszközöket is lecserélhet.

Tiffán Zsolt hangsúlyozta: a beruházással lehetővé válik, hogy azon hátrányos helyzetű délnyugat-baranyai települések lakói is rövid időn belül 21. századi orvosi ellátásban részesüljenek, akiknek gyógyulásuk érdekében eddig Pécsre kellett utazniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×