eur:
393.74
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Akik számára nincsenek rossz hírek

Zsinórban öt negyedéven át dönti meg saját profit-rekordját a Samsung. A dél-koreai elektronikai gyártó eredményei annak tudhatók be, hogy a világ vezető mobiltelefon-gyártójává vált. A horizonton azonban feltűnhet egy új kihívó - a Sony.

Úgy tűnik a Samsung számára nincsenek rossz hírek. Kedden közölték, hogy újabb rekordot döntött a cég adózás előtti bevétele - 88 százalékkal nőtt az előző év megegyező időszakához képest.

Az Financial Times megjegyzi, hogy a cég nem részletezte, melyik üzletág termelte neki a legtöbbet, de elemzők azt mondják, hogy az elmúlt negyedévben a bevétel kétharmadát hozó mobiltelefon-gyártás hoz jól a konyhára.

A Samsung az olcsó modellektől a csúcskategóriás Galaxy telefonokig és tabletekig mindenféle eszközt gyárt, szemben a csak prémium termékekre összpontosító Apple-lel.

Az amerikai gyártó továbbra sem adja fel a harcot a Samsung ellen - decemberben fellebbezett, amiért egy amerikai bíróság nem volt hajlandó betiltani egyes Samsung-termékek forgalmazását az Egyesült Államokban. Ezt megelőzően pedig 1 milliárd dolláros kártérítést nyert a riválistól, amiért az úgymond ellopta technológiáját.

Még a nagy csinnadrattával beharangozott iPhone 5 mobiltelefon és az iPad Mini tablet bemutatása sem tudta azonban kifogni a szelet a Samsung vitorlájából. A dél-koreai cég becslések szerint 15 millió Galaxy S3 telefont és 8 millió Galaxy Note 2 mini-tabletet adott el az elmúlt negyedévben.

A Samsung idén megpróbál több lábra állni azzal, hogy az eddig Android operációs rendszert használó eszközei mellett bemutatja a Windows 8 platformot használó telefonokat is.

Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a mobil-mániában megfeledkezhet arról, mennyire veszélyes lehet neki egyetlen üzletágra koncentrálni.

A mobilgyártáshoz képest a Samsung processzor-, televízió és memóriacsip ágazatai elenyésző profitot termelnek.

Közben a szakírók és a kütyük szerelmesei sokat várnak a Sony új telefonjától, amelyről a napokban szivárogtak ki hírek. Az Experia Z-t és a kisebb ZL-t olyan "szupertelefonként" írják le, amely végre kihívást intézhet a két óriásnak, a Samsungnak és az Apple-nek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×