eur:
395.74
usd:
372.16
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Milyen lesz az új öteurós?

Az Európai Központi Bank a jövő héten csütörtökön mutatja be az új 5 eurós bankjegyet, amely májusban kerül forgalomba. A módosításnak köszönhetően az új bankjegyek még biztonságosabbak lettek.

Az eurót használó országok központi bankja fokozatosan lecseréli a tíz éve forgalomban lévő bankjegyek első sorozatát.

Az EKB korábbi közlése szerint az új bankjegyek mellett kezdetben az első sorozat is forgalomban marad, és csak később, fokozatosan vonják be őket, majd végül megszűnik fizetőeszköz státusza. Ennek időpontját jóval korábban közzéteszik. Ugyanakkor az első sorozat bankjegyei korlátlan ideig megőrzik értéküket, és bármikor becserélhetők az eurórendszer nemzeti központi bankjaiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×