eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Komoly döntést hozott a Toyota

Az eredeti tervekkel ellentétben három évig nem létesít új gyárat a Toyota.

A Nikkei gazdasági lap vasárnapi számában arról írt, hogy a japán autógyár 2015 végéig a meglévő üzemek fejlesztésére, a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére fog összpontosítani.

A társaság eddig szinte minden évben épített egy új gyárat: Japánban 30, az országhatáron kívül 50 összeszerelő üzeme van.

Miután a General Motors 2011-ben visszaszerezte a világelső címet a Toyotától, a japán autógyártó a sorozatos visszahívások ellenére nagy erőkkel igyekszik újra feljutni a csúcsra: decemberben a cég arról számolt be, hogy az első becslések szerint tavaly 9,7 millió kocsit adott el, és ezzel valószínűleg elhúzott a General Motors és a VW mellett. Az idén 9,1 milliós értékesítést vár a cég.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×