eur:
387.17
usd:
356.38
bux:
68727.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Utazási irodák véleménye a reptérzárról

A Liszt Ferenc-repülőtér műszaki okok miatt történt bezárása vis maiornak számít a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) elnöke szerint. Molnár Gabriella azt mondta pénteken az MTI érdeklődésére, hogy az uniós szabályok erre vonatkozó előírását kell alapul venni.

Az Európai Parlament és Tanács vonatkozó rendelete kimondja, hogy a légitársaság nem köteles kártérítést fizetni, ha bizonyítani tudja, hogy a járat törlését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket minden ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni.

Az utazási irodák segítik az ügyfeleiket a hazajutásban, illetve az átfoglalásban - tette hozzá az elnök.

Az uniós jogszabály szerint a légitársaságnak is kötelessége az utast segíteni az átfoglalásban, ha az új járat indulási időpontja - ésszerű számítás szerint - legalább a törölt járat tervezett indulását követő nap.

Hardy Mihály, a repteret üzemeltető Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-nek korábban azt mondta, hogy a reptér péntek éjfélig biztosan zárva tart, várhatóan szombat délelőtt 10 órakor indulhat újra a forgalom.

Hozzátette: az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba elhárításán dolgoznak, a repülés biztonságának garantálása és az irányítótorony műszereinek megbízhatósága elsődleges, ezért döntöttek a bezárás mellett.

Hardy Mihály hangsúlyozta: azok az utasok, akiknek péntek délutánra, illetve estére szól a jegyük, semmiképpen ne menjenek ki a reptérre, érdeklődjenek légitársaságuknál, és a repülőtér weboldalán keressék a legfrissebb információkat.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×